groepskampeerterrrein de Woldberg

De Woldberg

Groepskampeerterrein

Op een open plek in het bos aan de voet van de Woldberg  is een magische plek. Een plek waar al duizenden jaren mensen samen komen. Sinds kort hebben we deze bijzonder plek in bruikleen om te kamperen met groepen.

Op groepskampeerterrein De Woldberg past een groep tot maximaal 75 personen. Gasten hier kunnen overnachten, buitensport activiteiten ondernemen of een bijzondere gebeurtenissen vieren. 

Op verschillende momenten per jaar verzorgen we er zelf programma’s. Daarnaast is er gelegenheid om zelf invulling te geven op deze bijzondere plek. Zoals een schoolkamp, familiereünie, heisessie, minifestival of ceremonie. Zolang het maar passend is in de omgeving en niemand er last van ondervindt.

De Woldberg

Op de grens van Overijssel, Drenthe en Friesland heeft de laatste ijstijd een grote heuvel gemaakt van 26 meter hoog. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je in Zuid Limburg beland bent in plaats van in het centrum van Noord Nederland. 

In de Germaanse tijd werd er recht gesproken op deze heuvel. De grote stenen Koe en Kalf vlakbij het terrein zijn daar de laatste getuigenis van. 

Heidenen deden er seances  en hippies vierden en jaren geleden al feest. De Woldberg heeft nog steeds het gevoel van een stuk niemandsland. Een vrijstaat van het noorden. 

De bossen om de Woldberg staan vol met eeuwenoude eiken en beuken bomen. 

Aan de rand van de Woldberg staat een klimtoren die over de uitkijkt over 3 provincies.

Deze ecologische enclave staat bol van de biodiversiteit. Veel wild vogels, bijzondere insecten en plantensoorten. 

Kamperen

Het ruime terrein met 25 grote staanplaatsen is geschikt voor groepen tot maximaal 75 personen  per keer. Het toiletgebouw heeft 4 toiletten en 2 douches. In het midden is een gezellige overdekte vuurplaats.

Je hebt er alle privacy met je groep om een klein feestje te maken, maar we willen geen overlast veroorzaken. Daarom is versterkt geluid niet mogelijk op het terrein en is het vanaf 00.00 stil. 

We hebben 6 fantastische tenten te huur voor maximaal 4 personen per tent. Geschikt voor iedere groep op deze idyllische plek.

Je kan er natuurlijk overnachten in eigen kampeermiddelen. Met een maximum van 25 kampeermiddelen.

Als je geen eigen kampeerstoelen wil meenemen hebben we tafels en banken tot 75 personen ter beschikking. 

Bij slecht weer kan je een groot activiteiten dak opzetten. Met een diameter van 8 meter.  Goed voor 50 personen per overkapping.

De Woldberg is geschikte voor een bijeenkomst van vrienden, bruiloft, teamuitje, schoolkamp, familiefeest, minifestival meditatiesessie en noem maar op, zolang het maar past in de omgeving en geen overlast veroorzaakt. 

Akoestisch muziek kan. Of neem je eigen silent disco set mee voor een feestje.

De vuurplaats

Centraal op het kampeer terrein is een gezellige vuurplaats om vuur te leren maken, voor sterke verhalen en akoestische liederen.

Sanitair

Het sanitair gebouw is eenvoudig maar functioneel. Het heeft 2 warm water douches, 4 toiletten, 1 urinoir en 4 wasbakken. Het geheel is geschikt voor maximaal 75 personen. per keer.

Activiteiten

Op Kampeerterrein de Woldberg kan je back to basic kamperen met eigen middelen. Ook zijn er tal van activiteiten mogelijk.

Groepkampeerterrein de Woldberg is direct gelegen aan een mountainbike route. Voor kampeergasten hebben we 12 mountainbikes beschikbaar in verschillende maten. 

Op het terrein verzorgen we voor groepen een mountainbike clinic voor deelnemers vanaf 10 jaar oud onder leiding van een ervaren professionele instructeur. 

Op 10 minuten rijden bevindt zich de Weerribben. Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland waar je eindeloos kan suppen tot aan het pittoreske Giethoorn aan toe. 

Wat is er fijner dan de dag te beginnen met een yogasessie bij de eerst zonnestralen tussen de optrekkende dauw. 

Verder zijn er ook nog prachtige wandelingen te maken op en rond de Woldberg. 

Faciliteiten

Voor een verblijf met je eigen groep kan je desgewenst extra faciliteiten bij huren. Banken en tafels. Een gezellige overkapping. Een pizza oven of barbecue, yoga mat en meditatiekussen. Een sauna en een hot / colttub.

Prijzen

Overnachting€13,50 *p.p.p.n.
Terreinhuur overdag zonder overnachting€ 6,50**per verblijf
Schoonmaakkosten€ 55per boeking
Tenthuur 4 personen€ 50per nacht
Activiteitendak€ 85per nacht
Tafel banken 8 personen€ 25 per set
Pizza oven€ 95per verblijf
Barbecue 1 meter€ 25per verblijf
ATB€ 25per dag
SUP€ 25per dag
Boogschieten€ 25per persoon
Sauna€ 95per dag
Hottub€ 95per dag
Yogamat + meditatie kussen€ 5per stuk

*Minimale afname 30 personen per boeking inclusief toeristen belasting.

**Minimale afname 25 personen per boeking

Thema weekenden die komend seizoen in de planning staan zijn:

  • yoga festival
  • daddycamp
  • alleenstaande ouderen weekend

Bereikbaarheid.

Groepskampeerterrein de Woldberg is centraal gelegen en goed bereikbaar per auto via de nabijgelegen A32 en het treinstation van Steenwijk. 

https://goo.gl/maps/XuLtkJYxZLevnQeE7

Board, Boats &, Bikes.